Psycling bij burn-out

Psycling® bij herstel van overspanning en burnout

Het is goed onderzocht dat op een gezonde manier bewegen helpt je stress-systeem tot rust te laten komen en sneller te herstellen. En belangrijk, het geeft plezier, ontspanning en je voelt je vitaler en gezonder! Met Psycling pak je fietsen op een gezonde manier (weer) op en weet je (race)fietsen op duurzame wijze toe te passen in je leven. Je leert je lijf beter kennen, je eigen grenzen beter aan te voelen en je belastbaarheid te vergroten. En zeer belangrijk: je krijgt weer plezier in sporten/bewegen!

Hoe ga je sporten terwijl geest en lichaam daar weinig zin in te hebben? Psycling helpt je op weg door alleen en/of in een groep te (race)fietsen op het voor jou goede niveau (niet te langzaam, maar zeker ook niet te snel). Wij zijn de stok achter de deur om te starten met bewegen en… het vol te houden! 

Wat is overspanning of burn-out

Overspanning en burn-out ontstaan door langdurige overbelasting van ons stress-systeem. Meestal is sprake van een samenspel van aanhoudende veeleisende/stressvolle omstandigheden en persoonlijke eigenschappen (o.a. perfectionisme, veel ‘moeten’, eigen grenzen overschrijden, lichaamssignalen niet herkennen). Kenmerken van overspanning zijn prikkelbaarheid, slecht slapen, overgevoeligheid voor prikkels, piekeren, concentratie/aandachtsproblemen, gevoelens van controleverlies en machteloosheid. Als deze klachten langdurig aanwezig zijn en gepaard gaan met extreme uitputting/vermoeidheid dan wordt gesproken over burn-out. Lees hier meer over burnout en overspanning

→ Naar gezondheid/hartslagzones, klik hier.

→ Naar inschrijven/contact, klik hier.