Psycling voor particulieren

Psycling® bij (voorkómen van) psychische klachten

Je bent uitgevallen door overspanning/burn-out of andere psychische klachten. De energie is ver te zoeken, het lichaam zegt gewoon ‘nee’! Toch wil je vooruit en zo snel mogelijk weer beter worden. Je begint met goede moed te sporten, maar merkt dat het snel weer teveel is en je je eerder slechter dan beter gaat voelen. Wat nu te doen? Helemaal maar niet meer sporten? Dat voelt ook niet goed! Een dilemma…., wat het startpunt is van Psycling!

Psycling is fietstraining met precies de juiste mate van inspanning om wel vooruit te gaan. Met een helder trainingsschema, coaching door ervaren trainers en hartslagfeedback kan je precies de goede stappen zetten. Niet te snel, niet te langzaam, maar afgemeten op waar jij staat, dus precies goed! 

 

Doelgroep

Psycling is een vorm van sporttraining die kan bijdragen aan herstel bij psychische klachten. Psycling is dus niet de behandeling voor een psychische ziekte of stoornis. Als hiervan sprake is, kan Psycling ingezet worden als ondersteuning van een behandeling die u volgt bij een erkende behandelaar (bv. psycholoog). Bij twijfel of er bij u sprake is van een ziekte of stoornis, dient u dit eerst met uw huisarts bespreken. 

Psycling is:

→ Samen weer plezier krijgen in fietsen!
→ 2x per week trainen, 1x onder begeleiding (individueel of in een groep)
→ Op maat gesneden inspanning mbv. hartslagmeting en hierop gebaseerd fietsprogramma.
→ Kortom, de optimale condities om goed te werken aan herstel.
→ 
Kracht door cadans!


→ Lees hier over de trainingsprogramma’s!