Materiaal

Psycling® Materiaal

 

Veiligheid!

Zorg voor goed materiaal is van groot belang, het gaat immers om uw veiligheid en die van andere deelnemers en weggebruikers. U draagt zelf de verantwoordelijk hiervoor. Bij twijfel, vraag advies bij een specialist, bv. uw rijwielhandelaar. 

 

Materiaal

Fiets
Voor deelname aan Psycling heeft u bij voorkeur een racefiets en anders een sportieve fiets met minimaal 7, maar liever 18-22 versnellingen.  Zorg ervoor dat uw fiets in goede staat is, oa. voldoende profiel op de banden. Het gaat immers om uw veiligheid en die van de andere deelnemers. Lees goed de huisregels mbt. veiligheid.

Helm, hartslagmeter (en cadansmeter)
Helm: zorg voor een goede helm. Let er hierbij op dat de helm goed past, niet te oud is en er niet eerder op gevallen is. Bij twijfel, vraag advies een specialist. Draag in ieder geval nooit een tweedehands helm, u weet immers niet of deze nog veilig is.
Hartslagmeter: voor bepalen van uw hartslag en daarmee de intensiteit van inspanning, heeft u een hartslagmeter nodig. Wilt u gebruikmaken van online feedback op uw training via Strava, zorg dan voor een hartslagmeter die rechtstreeks of via uw fietscomputer gekoppeld is aan uw smartphone. Vraag zo nodig advies aan de Psycling trainers of uw rijwielwinkel.
Cadansmeter: de cadans, of het aantal trapomwentelingen/min., bepaalt de kracht die u per trapbeweging levert. Vaak fietsen mensen met een te lage cadans, wat veel energie kost. Met een hogere cadans fietst u meer op souplesse en gaat u aanzienlijk efficiënter om met uw energie. Lees het artikel over De optimale trapfrequentie.

Huur van racefiets
Heeft u geen racefiets, dan kunt u ook een fiets huren. Informeer bij de fietsenhandelaar in uw buurt of kijk op internet.

Verzekering
Vanzelfsprekend heeft iedereen een WA-verzekering. Deelnemers zorgen zelf eventueel voor een fietsverzekering.

Strava
Voor optimaal benutten van de training, kunt u gebruik maken van de app Strava. Deze is op uw smartphone te downloaden en geeft de mogelijkheid om elkaars activiteiten te zien en hier feedback op te geven. 


→ Over huisregels, klik hier.